• Model Co-Packing
  • Model Logistics

Model Group dosáhla známky B v hodnocení CDP Climate Change

Na cestě k CO₂ neutrálním obalům: Skupina Model poprvé dosáhla na známku B v hodnocení CDP pro změnu klimatu.

První B v hodnocení CDP pro skupinu Model

Nezisková organizace Carbon Disclosure Project (CDP) každoročně hodnotí společnosti z hlediska emisí CO2, klimatických rizik a cílů a strategií snižování emisí a hodnotí společnosti na škále od A do F

Skupina Model poprvé dosáhla známky B v hodnocení CDP pro změnu klimatu. To znamená, že pokračujeme v důsledné cestě k CO2 neutrálním obalům.

Sven Erne-Bedford, vedoucí oddělení energetiky a životního prostředí ve společnosti Model Group, vysvětluje: „Hodnocení, kterého jsme dosáhli, ukazuje, že jsme na správné cestě. Zároveň zdůrazňuje potenciál, který budeme i nadále následovat.“

O CDP a hodnocení

Carbon Disclosure Project (CDP) je nezisková organizace, jejímž cílem je zajistit, aby společnosti zveřejňovaly své údaje o životním prostředí. Jednou ročně CDP používá standardizované dotazníky ke sběru dat a informací o CO2 emisích společností, klimatických rizicích a cílech a strategiích snižování emisí. Tyto informace jsou souborem, který je nyní největší databází svého druhu na světě.

Udržitelnost ve společnosti Model Group

Jako rodinný podnik řešíme výzvy současnosti i budoucnosti již několik generací. Protože chceme, abychom v jádru zůstali udržitelní, jsou zapotřebí neustálé změny, zlepšování a úpravy v nejdůležitějších bodech: v kvalitě výrobků, účinném využívání zdrojů, dodavatelském řetězci, bezpečnosti práce a našich zaměstnancích.

Skupina Model si stanovuje jasné cíle snižování emisí v rámci iniciativy Science Based Targets (SBTi). Tato celosvětová norma napříč odvětvími je v souladu s cílem výrazně nižším než 2 °C stanovených v Pařížské dohodě. K těmto cílům jsme se zavázali. To vytváří výhody pro naše zákazníky a interně otevírá inovační potenciál. Společnost Model Group proto vypracovala konkrétní akční plán SBTi pro všechny závody skupiny a důsledně jej realizuje.

Chcete obaly s nízkým obsahem CO₂?

Kontaktujte nás

Rádi vám poradíme s vaším efektivním a ekologickým obalovým řešením. Domluvte si nezávaznou, bezplatnou konzultaci.

Kontaktní informace

Přečtěte si více

Příběhy ze světa Modelu

Posílejte zboží

Ideální přepravní obal

Požadavky na e-commerce obaly se zvyšují. Objevte prvky, které by měly splňovat optimální přepravní obaly.

E-commerce Vývoj obalů
    Dárkové obaly

Vánoční obal na špetku vánoční pohody

Řešení pro optimalizovanou výrobu poštovního obalu s možností přímého styku s potravinami.

Potravinářství E-commerce Vývoj obalů
    Optimalizace dopravy

Kašírované obaly s využitím vlny N

Jak složit 100 krabic na paletu místo původních 16, aneb alternativa potahované kartonáže, se kterou na paletách nemusíte převážet vzduch.

Vývoj obalů
    Materiál pro obaly

Chytrá volba materiálu pro SRP obaly

Náhrada hladké lepenky vysoké gramáže kašírovanou lepenkou s N vlnou přináší vyšší pevnost a materiálovou alternativu pro regálový prodej.

Vývoj obalů