• Model - Rozwiązania w obszarze opakowań

Dopasowany do Twoich potrzeb. Od bezpiecznych opakowań transportowych po wyrafinowane pudełka na perfumy.

• Model Co-Packing
  • Logistyka Model

Model Opakowania wśród najatrakcyjniejszych pracodawców 2022 roku

Model Opakowania Sp. z o.o. należąca do Grupy Model, została sklasyfikowana jako 2. najlepszy pracodawca w tegorocznym rankingu Forbes Best Employers.

Uznanie i inspiracja

Model Opakowania, należący do Grupy Model, został sklasyfikowany jako drugi najlepszy pracodawca w tegorocznym rankingu Najlepszych Pracodawców Polska 2022 , w swojej branży tj. produkcji i przetwórstwie surowców, materiałów budowlanych, metalu i papieru.

Grupa Model jest obecna w Polsce od prawie 25 lat. Posiada fabryki w Biłgoraju Czosnowie pod Warszawą i Nowej Soli.  Nasze przedsiębiorstwo jest w znacznej mierze przedsięwzięciem opartym na współpracy. Ponieważ praca jednostki może osiągnąc optymalny rezultat dopiero w połaczeniu z pracą innych.  Duchowym fundamentem Grupa Model jest  Quintessence, które wyznacza kierunek dla firmy i jej pracowników.  Sukces polskiej Spółki jest wielką inspiracją dla wszystkich zakładów Model Group.

Wyjatkową wartością Modela są jego pracownicy

Ranking powstał we współpracy ze Statista, wiodącym dostawcą danych rynkowych i konsumenckich. Na podstawie listy około 1 800 pracodawców zatrudniających co najmniej 250 pracowników w Polsce przeprowadzono badanie.

"Zdobycie drugiego miejsca w prestiżowym rankingu magazynu Forbes jest dla nas miłym zaskoczeniem. Badanie zostało przeprowadzone w formie anonimowych ankiet wśród naszych pracowników, a my, jako pracodawca, nie wiedzieliśmy, że bierzemy w nim udział. Dlatego tym bardziej cieszymy się z uzyskanego wysokiego wyniku. Otrzymane wyróżnienie potwierdza naszą reputację jako atrakcyjnego i przyjaznego pracownikom pracodawcy, a jednocześnie dowodzi, że realizowane przez nas działania odpowiadają potrzebom naszych pracowników.»   – mówi Anna Krowicka, Kierownik Centrum Kompetencji HR Model Opakowania.

Na ostatecznej liście znalazło się 300 najlepszych pracodawców w Polsce, uporządkowanych pod względem liczby zdobytych punktów, w podziale na branże. Maksymalna liczba punktów do zdobycia przez jedną firmę w procesie badawczym wynosiła 100. Badania przeprowadzono od września do października 2021 roku.

"Dla nas drugie miejsce to obowiązek kontynuowania realizowanych lub niedawno rozpoczętych działań, takich jak dbałość o bezpieczeństwo naszych pracowników i komfort ich pracy, promowanie postaw zgodnych z naszymi wartościami oraz szeroki wachlarz benefitów i przejrzysty system premiowy. Jesteśmy głęboko przekonani, że ludzie, których łączy wspólny cel i podobne wartości, mogą osiągnąć dosłownie wszystko.  Zwłaszcza jeśli chodzi o satysfakcję z pracy, ponieważ większość czasu spędzamy w pracy. Chcemy, aby osoby pracujące w Model były z tego faktu dumne, czuły się tu dobrze i chciały współtworzyć naszą społeczność Modelek – podkreśla Anna Krowicka.

Kryteria oceny

Lista 300 Najlepszych Pracodawców Polskich została sporządzona na podstawie ankiety dostępnej za pośrednictwem internetowych paneli badawczych oraz na stronie forbesa  . Wypełniło go ponad 20 000 Polaków. Respondenci ocenili m.in. następujące kryteria:

• Warunki pracy (w biurze i zdalnie) oraz sprzęt roboczy
    • Możliwości rozwoju i promocji
    • Godziny pracy
    • Prawdopodobieństwo polecenia pracodawcy znajomemu lub członkowi rodziny
    Chcesz z nami współpracować?

Nie wahaj się przesłać nam swojego CV

Możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej, formularza kontaktowego lub osobiście przez telefon.

Warto wiedzieć

Ekspozytor zwiększa świadomość marki

Młode marki, muszą w atrakcyjny sposób umieszczać swoje produkty w punktach sprzedaży.

Talenty opakowaniowe

Posiedzenie Jury Konkursu Model Young Package 2022

Jurorzy Model Young Package wybrali najlepsze prototypy opakowań do tegorocznego tematu «Food Is...»

Opakowania na wynos

Mimisan Sushi Box

Wysokiej jakości opakowanie na wynos do najlepszego sushi – opracowane zdalnie dzięki technologii 3D i współpracy cyfrowej.

Żywność Innowacje produktowe
    Odzyskiwanie modelu

Recykling papieru z V-ZUG

Zrównoważony sukces: V-ZUG pokazuje, jak wydajny i ekologiczny może być recykling.