• Model - Rozwiązania w obszarze opakowań

Dopasowany do Twoich potrzeb. Od bezpiecznych opakowań transportowych po wyrafinowane pudełka na perfumy.

• Model Co-Packing
  • Logistyka Model

Eco Vadis dla Model Opakowania

Polska spółka zdobyła Srebrny Medal.

Model Opakowania został nagrodzony srebrnym medalem przez czołową światową platformę ratingową EcoVadis, zajmującą się oceną działań i praktyki firm z perspektywy społecznej odpowiedzialności biznesu (w tym zaangażowania ekologicznego).

Miejsce wśród 25% najwyżej ocenianych organizacji

- Wysoka uzyskana ocena jest potwierdzeniem właściwego kierunku naszych działań. Jest ona wykonywana na podstawie wypełnianego kwestionariusza oraz dostarczonych dowodów w postaci dokumentów i zapisów. Nasze postępy w tym zakresie śledzą na platformie nasi klienci. Oczywiście jest jeszcze wiele do zrobienia i nie mamy zamiaru zatrzymać się na srebrze - zaznacza Jaroslaw Skoczylas, Szef Centrum Kompetencyjnego Jakości.

Srebrny medal Model Opakowania otrzymał w ramach działań związanych z szeroko rozumianym zrównoważonym  rozwojem przedsiębiorstwa. Ocenie podlegały cztery główne obszary: ochrona środowiska, warunki pracy i prawa człowieka, etyka biznesu i zrównoważony łańcuch dostaw.
    Uzyskana nagroda plasuje nas wśród 25% najwyżej ocenianych organizacji.

EcoVadis (www.ecovadis.com) to rating zrównoważonego rozwoju, o najsilniejszej reputacji na świecie. Ocena odbywa się przy pomocy metodologii, która opiera się o międzynarodowe standardy: Dziesięć Zasad ONZ Global Compact, konwencje Międzynarodowej Organizacji Pracy (ILO), standardy Global Reporting Initiative (GRI), normę ISO 26000, plan działania CERES oraz Wytyczne ONZ dotyczące biznesu i praw człowieka, znane również jako Ruggie Framework.

Z platformy EcoVadis korzysta ponad 75 tys. firm.

Tydzień lasów 2022

Wybierz lasy. Wybierz FSC

Wybierając produkty z certyfikatem FSC, pomagacie chronić lasy i wszystkie organizmy, którym lasy zapewniają schronienie.

Zrównoważony rozwój
    Stolica Języka Polskiego

Model partnerem Festiwalu

Mała Stolica pełna jest radosnych twarzy dzieci i tekturowych elementów z naszej firmy.

Warto wiedzieć

Ekspozytor zwiększa świadomość marki

Młode marki, muszą w atrakcyjny sposób umieszczać swoje produkty w punktach sprzedaży.

Talenty opakowaniowe

Posiedzenie Jury Konkursu Model Young Package 2022

Jurorzy Model Young Package wybrali najlepsze prototypy opakowań do tegorocznego tematu «Food Is...»

Czy masz jakieś pytania?